2017. május 16., kedd

A mai ebédünk.

A mai ebédünk: fűszeres édesburgonya, vajon párolt brokkoli, marhahúspogácsa és tükörtojás.
Bébikém rendelése alapján ))).



Fűszeres édesburgonya:

Hozzávalók: 70 dkg édesburgonya, 1 evőkanál friss vagy szárított zsálya , őrölt fehér bors, 1 kávéskanál chilipehely, himalája só, 2 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése: hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk (nagyjából) egyforma kockákra. Közben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a csilipelyhet, a zúzott fokhagymát, a felaprított zsályát, sót, borsot. Öntsük a keveréket a burgonyakockákra, forgassuk össze és tegyük tepsibe, vagy jénai tálba. 200 fokos sütőben sacc. fél óra alatt ropogósra sütjük.

Marhahúspogácsa:

Hozzávalók : 70 dkg darált marhahús, 2 db zsemle (felkockázva), 1 fej vöröshagyma (felaprítva), 2 gerezd fokhagyma (lereszelve), 2 dl tej, 1 csokor petrezselyem (aprítva), egy kisebb marék bazsalikom (szintén felaprítva), fűszerpaprika, himalája só, őrölt bors, 2 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk a masszát. A masszából fasírtotokat formázunk, és kiolajozott jénaiba vagy tepsibe tesszük őket. A húspogácsákat kb. 25 perc alatt készre sütjük.

A tüktoj, az tüktoj...a brokkoli pedig vajon párolva, pincur sóval.

4 megjegyzés: