2015. június 27., szombat
Sült kolbász párolt káposztával
Hozzávalók: 50 dkg sütnivaló kolbász, 60 dkg felszeletelt lilakáposzta, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, egy mokkáskanálnyi őrölt kömény, 1 evőkanál 10%-os ecet vagy rizsecet, 3 evőkanál nyírfacukor vagy barna nádcukor, 2 db babérlevél
Elkészítése: melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a kolbászokat egy megfelelő méretű jénai tálba vagy tepsibe , szurkáljuk meg őket és toljuk a sütőbe. Kb. 15 perc után fordítsuk meg a kolbászokat és a másik felüket is szurkáljuk át, és ezt is süssük a kolbász pirulásáig. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk. Késsel vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, amíg levet ereszt, ekkor kicsavarjuk. A szőlőmagolajat lábosban felforrósítjuk, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizáljuk. Ezután rászórunk a köményt, a borsot, a babért, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik, és a leve elpárolog. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön készre pároljuk. A megsült kolbászokat párolt káposztával és gluténmentes kenyérrel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
merénylet :(
VálaszTörléskellett nekem idejönni :D
imádom a párolt káposztát, főleg, ha lila :))))))) és persze a kolbász is jöhet :)))))
nyálcsorgatva meredek a képernyőre.....bakker!!!!
VálaszTörlés