2015. március 30., hétfő

Csirkemájas fasírt


Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 50 dkg darált sertés, 2 cm megtisztított gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöldje vagy korianderzöld, 1 kisebb kaliforniai paprika, 1 fej hagyma, 1 teáskanál currypor, őrölt fehér bors, himalája só, 2 db tojás, egy narancs reszelt héja, olaj a sütéshez

Elkészítése: a csirkemájat megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a tojásokkal együtt hozzákeverjük a darált húshoz. Belereszeljük a gyömbért, a hagymát, a fokhagymát és a narancs héját, továbbá hozzátesszük az apró kockákra vágott paprikát és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízesísük sóval, borssal, curryporral. Jól formázható masszává gyúrjuk (ha lágy a keverékünk, tegyünk hozzá pár kanál zsemlemorzsát). Vizes kézzel tetszés szerintire göngörgetjük őket, majd forró olajban kisütjük.



 

3 megjegyzés:

  1. Remélem a Bébi most elégedett volt a darált hússal :):) Nagyon jó kombináció, érdekes, izgalmas összetevőkkel. Biztosan isteni volt.:)

    VálaszTörlés
  2. sejtem :):):) én is elégedett lennék :)
    skót tojással kacérkodok most holnapra...ahhoz is kell darált hús :)

    VálaszTörlés