2013. szeptember 26., csütörtök

Édesburgonyás, lencsés zúzaleves


Hozzávalók: 40 dkg pulykazúza, 30 dkg édesburgonya, 15 dkg lencse, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, pirospaprika, himalája só, szőlőmagolaj, petrezselyemzöldje, bors

Elkészítése: kis kockákra vágjuk a megtisztított zúzát. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a szőlőmagolajon, és rátesszük a zúzott fokhagymákat. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, babérral. Rátesszük a zúzát, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve puhítjuk a belsőséget. Ha közben elfőné a levét, akkor pótoljuk némi vízzel. Amikor már majdnem puha a zúza beleszórjuk a megmosott lencsét is. Kb. tíz perc múlva belerakjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát is, és felhúzzuk másfél liter vízzel. Megkóstoljuk, és ha szükséges, után ízesítjük.Készre főzzük és belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet.


Vidék Íze, 2013.október

8 megjegyzés: