2013. június 2., vasárnap

Kagylós, tejszínes linguine


Hozzávalók: 2 dl főzőtejszín, 25 dkg citromos-borsos linguine, 2 ek. szőlőmagolaj, 30 dkg fekete kagyló héjában és 20 dkg kagyló tisztítva (kagyló hús), 1 db paradicsom, 1 kisebb hagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, himalája só, őrölt fehér bors, parmezánforgács

Elkészítése: a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük (én spéciel nem szeretem fogkeményen, kissé jobban megfőzöm). Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a fokhagymát, a hagymát és a feldarabolt paradicsomot.  Majd hozzátesszük a kétféle kagylót és ráöntjük a fehérbort, valamint a felaprított petrezselymet. Pár perc alatt összemelegítjük, ízesítjük borssal és sóval.Besűrítjük a főzőtejszínnel (én Président márkájút használok mostanság, a flakonost, mert az elég sűrű). A tejszínes kagylókat ráhalmozzuk a kifőtt tésztára és tálaláskor meghintjük parmezánforgáccsal.


Citromos-borsos linguine.

2 megjegyzés: