2013. április 2., kedd

Savanyú uborkás lazacleves


Hozzávalók: 40 dkg halaprólék, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db paradicsom, 1 db paprika, rózsaszín só, bors, 2 db szárított lime levél, fél póréhagyma, 1 csokor friss kapor, 2 dl főzőtejszín, 30 dkg bőr nélküli lazacfilé, 4 db csemegeuborka

Elkészítése: a halaprólékot a megtisztított, felaprított sárgarépával, fehérrépával, paprikával, paradicsommal együtt másfél liter vízbe feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal és a lime levéllel. Kb. negyven percig lassú tűzön főzzük az alaplét, majd leszűrjük. A leszűrt lébe karikázzuk a pórét , a kockákra vágott savanyú uborkát és a felaprított friss kaprot. Ezekkel a hozzávalókkal pár percig rotyogtatjuk a levest, majd  beletesszük felkockázott lazacot és még kb. 4 perc alatt készre főzzük és besűrítjük a tejszínnel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése