2012. április 25., szerda

Epres burgonyapüré



Hozzávalók: 25 dkg eper, 40 dkg burgonya, só, 3 dl tej, 10 dkg vaj

Elkészítése: a burgonyapüréhez meghámozzuk és kockára vágjuk a krumplit, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük a tejjel, belekeverjük a vajat. Egy-két szem kivételével felkockázzuk az epret és belekeverjük  a burgonyapürébe. Tálra halmozzuk a köretet és a félretett eperrel díszítjük.


/Vidék Íze, 2012.május/

2012. április 20., péntek

Ropogós bundában sült csirkecombok


Hozzávalók: 5 db alsó csirkecomb, bbq- szósz, só, fehér bors, szőlőmagolaj, natúr kukoricapehely

Elkészítése: sózzuk, borsozzuk a combokat és kenjük be őket a bbq-s szósszal, majd hagyjuk állni a pácban kb. egy órát. Majd pörgessük meg a combokat a kissé összetört kukoricapehelyben. Tegyük a húst egy kiolajozott jénai tálba és lassú tűzön süssük meg ropogósra.

2012. április 19., csütörtök

Epres, mascarponés pohárkrém


A recept ITT! található. Amit változtattam rajta az annyi, hogy fele málnát és fele epret tettem bele.

2012. április 13., péntek

Libazsíron párolt káposzta szőlővel



Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1-2 db babérlevél, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál nyírfacukor, 1 púpozott evőkanál libazsír, só, 15 dkg tetszés szerinti szőlő (lehet konzerv is, én azt használtam), 2 dl szőlőlé, pár szem színes egész bors és borókabogyó

Elkészítése: a felhevített zsírra dobjuk a kifacsart savanyú káposztát, ízesítjük  babérral, szegfűszeggel, borssal, borókabogyóval ,megsózzuk és ráöntjük a szőlőlevet. Nagy lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem illan és a káposzta egy pici színt nem kap, ekkor tesszük hozzá a szőlőt és összepirítjuk még pár pillanatig.
Sültek mellé köretnek kitűnő.

2012. április 12., csütörtök

Csicseriborsós zöldségleves


Hozzávalók: 30 dkg csicseriborsó (üveges), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 2 db babérlevél, só, őrölt fekete bors, másfél liter húslevesalaplé, 10 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csípős kolbász, 1 marék friss spenótlevél

Elkészítése: egy lábasban melegítsünk fel 3 evőkanál olajat és pirítsuk meg rajta a kétféle hagymát. Ízesítsük a babérlevéllel, sóval és borssal, majd öntsük rá az alaplevet és kis lángon kezdjük el főzni. A zellert, a burgonyát és a sárgarépát tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Ezeket is adjuk a leveshez és főzzük további kb. 15 percig. A kolbászt karikázzuk fel és pirítsuk meg a maradék olajon. A spenót levelet öblítsük le, aprítsuk fel, majd a kolbásszal és a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt adjuk a leveshez. Még egyszer forraljuk fel az egészet, végül szedjük tányérokba.

/Blikk Nők, 100 recept/